
Zbliżające się lato z pewnością jest okazją do stworzenia pysznych deserów, które zachwycą klientów. Ich testy warto przeprowadzać wiosną, kiedy zainteresowanie lodami wzrasta i coraz więcej gości po nie sięga. Wybieraj składniki wysokiej jakości, które z pewnością będą wyczuwalne w finalnym produkcie. Warto również wymienić stare maszyny na nowe, bardziej wydajne i nowoczesne. Podpowiadamy, jak przygotować desery z lodami włoskimi, by zachwyciły gości.
Zadbaj o zaplecze
Zanim zaczniesz podawać lody, musisz zadbać o odpowiednie składniki, dopracowaną recepturę i maszynę, która będzie niezawodna. Wybierając rozwiązania dopasowane do swoich potrzeb, stawiaj na wysokiej jakości sprzęt, w który warto wyposażyć swój lokal. Możesz kupić urządzenie na własność lub skorzystać z oferty wynajmu. Dzięki atrakcyjnym ofertom koszty zakupu można rozłożyć na kilka miesięcy. Postaw na wynajem, a zainwestowane pieniądze będą częścią wkładu, za który później możesz wykupić urządzenie na własność. Wybierz rozwiązania, które będą najbardziej Ci odpowiadać. Więcej na temat wynajmu maszyn do lodów oraz innych produktów znajdziesz tutaj: https://liron-polska.pl/wynajem-maszyny-do-lodow/.
Z czym to się je
Lody włoskie są puszyste, delikatnie zmrożone i kremowe. By uzyskać taką konsystencję, postaw na odpowiednią maszynę, która umożliwi stworzenie optymalnej masy. Dzięki specjalnemu zabezpieczeniu – z nałożeniem porcji poradzi sobie każdy pracownik. Wydajne urządzenia znajdziesz tutaj: https://liron-polska.pl/k/maszyny-do-lodow-wloskich/. Desery z lodami włoskimi mogą wyglądać klasycznie – nałożone do kubeczka lub w wafelku. By uatrakcyjnić ofertę warto zamoczyć je w kolorowej, zastygającej polewie. Jeżeli posypiesz ją dodatkowo strzelającą posypką lub innymi dodatkami to podbijesz podniebienie najmłodszych klientów.
Lody włoskie są również dobrą bazą do stworzenia ciekawych deserów. Porcję dodaj do kubeczka na wynos lub pucharka, polej sosem, udekoruj bitą śmietaną i świeżymi, sezonowymi owocami. Z pomocą tego rodzaju lodów można również przygotować pyszne, zmrożone shake’i. Wystarczy, że w blenedrze kielichowym umieścisz porcję włoskiego specjału, dodasz mleko i ulubione dodatki – mogą to być świeże owoce, pulpy owocowe, słodkie batoniki, ciasteczka i wiele innych dodatków. Całość zmiksuj na gładką masę i przelej do wysokich szklanek lub kubów na wynos ze słomką. Dzięki temu pyszne orzeźwienie każdy zabierze ze sobą w drogę.
Wybierając urządzenia do gastronomii warto kierować się nie tylko ich wydajnością, ale także funkcjonalnością i możliwościami, które daje wytworzony przez nie produkt. Lody włoskie świetnie się sprawdzą zarówno solo jak i w otoczeniu mnóstwa dodatków. Wybierz rozwiązania dopasowane do swoich potrzeb i wprowadzaj nowe produkty do swojej oferty.